Automatizarile de porti sau a usilor de garaj sunt o solutie confortabila si totodata utila, atunci cand ajungeti acasa dupa o zi istovitoare sau atunci cand conditiile meteo nu sunt tocmai prielnice sau chiar atunci cand poarta de acces auto este in strada si nu puteti lasa masina pornita, pentru a o putea inchide.
Orice poarta existenta poate fi automatizata cu costuri structurale minime!
EadGrup va ofera un mic ghid pentru alegerea unei automatizari pentru poarta dumneavoastra. Cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le luam in considereare cand alegem automatizarea de poarta sunt: poarta culisanta sau poarta batanta?, greutatea estivativa a portii, lungimea portii, deschiderea utila, ciclu de lucru, dimensiunea stalpilor.
Poarta Glisanta sau Culisanta Pentru o poarta culisanta sau glisanta , in general trebuie sa stim 3 lucruri foarte importante: 1. Greutatea estimative a portii: – Pentru a allege motorul protrivit (Motor: 400kg / 600kg / 800kg / 1200kg, etc.) Exemplu: Daca poarta noastra are o greutate de 350kg atunci putem opta pentru un motor de minim 400kg. Cu cat motorul este mai mare comparative cu greutatea portii, cu atat durata de viata este mai mare, motorul fiind solicitat mai putin.
2. Lungimea portii – Deschidere utila: – pentru a allege cremaliera, lungimea utila + 1m. Cremaliera se livreaza la lungime de 1 mentru. Exemplu: Daca poarta noastra are 4 metri deschidere utila, vom achizitiona 5 metri de cremaliera.
3. Ciclu de lucru – Cate deschideri in perioada de timp. Daca avem o automatizarea de uz residential cu pana la 10 deschideri pe zi ciclu de lucru este de unul normal de 35%, daca automatizarea este pentru uz intens atunci alegem o automatizare cu ciclu de 65-80% sau permanent 100%.
Majoritatea portilor culisante pot fi automatizate de motoarele noastre. Sigure, rapide si usor de folosit, motoarele pentru porti automate culisante sunt solutia ideala atunci cand trebuie sa securizezi o locatie in timp ce oferi confort sporit. Motoarele pentru porti culisante sunt de asemenea silentioase, rapide si sigure, astfel ca nu veti trezi vecinii cand plecati spre munca. In cazul unei pene de curent poarta se blocheaza, astfel ca, nimeni inafara proprietarului nu poate actiona poarta, siguranta curtii este garantata.
Poarta Batanta Pentru o poarta batanta , in general trebuie sa stim 4 lucruri foarte importante: 1. Dimensiunea unei foi (CANAT) – Pentru a alege motorul potrivit. Vezi gasi motoare pentru 2×2 metri sau mai mari. Exemplu: daca aveti o poata batanta din 2 canate (foi) de 3 metri ve-ti alege un kit cu motoare 2×3 metri sau mai mare. In acelasi timp trebuie sa corelati cu greutatea unei foi si cu dimensiunea stalpului. 2. Greutatea unei foi (CANAT) – Pentru a alege motorul potrivit. Veti gasi motoare pentru greutate de la 200 KG sau mai mari pe foaie (Canat) si se coreleaza cu dimensiunea canatului si dimensiunea stalpului. Exemplu daca avem o poarta in 2 canate de 260kg si 2,5 metri / canat atunci alegem o automatizare care indeplineste a,bele conditii, adica 2×3 metri si 300kg/canat. 3. Ciclul de lucru – Cate deschideri in perioada de timp. Daca avem o automatizare de uz rezidential cu pana la 10 deschideri pe zi ciclu de lucru este de unul normal de 35%. Daca automatizarea este pentru uz intens atunci alegem o automatizare cu ciclu de 65-85 % sau permanent 100%. 4. Dimensiunea stalpilor – Este Foarte Importanta – Pentru a alege ce tip de automatizare se preteaza pentru anumiti stalpi. Ce este valoare x? Valoarea x este distanta in cm de la balama pana la marginea stalpului. Acesta valoare este foarte importanta. Daca valoare x este mai mare de 15 cm, atunci pentru acesta poarta nu se pot instala motoare liniare scurte pentru ca aceste motoare scurte (70 cm) nu o sa aiba unghiul necesar si o sa fie blocate la nivelul stalpului, ci doar motoare liniare lungi de (100cm) pentru a avea unghiul necesar sau motoare cu brat articulat sau motoare ingropate. Daca valoare este mai mica sau egala cu x atunci se pot instala orice fel de brate.