SISTEME RETEA VOCE – DATE

SISTEME RETEA VOCE – DATE

Sistemele de voce date reprezinta unul dintre cele mai importante componente ale sistemului de comunicatii moderne, fara de care o activitate profesionala din zilele noastre nu se mai poate desfasura.

Sistemele de voce date sunt instalatii complexe, avand in componenta infrastructuri de cabluri (UTP, fibra optica, cablu multipereche de telefonie etc.), echipamente centrale (centrale telefonice, servere, switchuri, routere, mediaconvertoare, etc.) si echipamente pentru posturi de lucru (prize voce-date, posturi telefonice, PC-uri, tablete, smartphone-uri, smart-TV-uri, camere video etc.)

Etape de realizare pentru o cablare structurata:

Etapa 1. Stabilirea locatiei (camerei) data center unde va fi amplasat rack-ul central ce va contine toate echipamentele de date si voce, servere, centrala telefonica, etc; stabilirea tipului de rack de care este nevoie.

Etapa 2. Stabilirea numarului de prize de retea si de telefonie si a amplasarii acestora in cladire.

Etapa 3. In functie de numarul de prize (clienti), se stabileste numarul de porturi de retea necesare in switch-uri si in patch panel-uri.

Etapa 4. Se determina necesitatea unei alimentari separate cu AC (circuit separat cu siguranta automata) pentru dulapul de echipamente.

Etapa 5. Se determina necesitatea unor prize suplimentare de AC in camere.

Etapa 6. In cazul in care exista, se dezafecteaza reteaua de date, voce, supraveghere existent si se muta punctele de conectare cu furnizorii de internet, telefonie si video.

Etapa 7. Se trece la realizarea efectiva a cablarii spatiilor, montarea canalului de cablu, a prizelor, sertizarea in patch panel, numerotarea cablurilor, etc.

Etapa 8. Reconfigurarea ruterelor, serverelor si statiilor de lucru in conformitate cu noile modificari ale retelei (schimbari de IP-uri, DNS, etc).

Etapa 9. Testarea fiecarei statii de lucru in vederea conectarii la retea si accesarii tuturor serviciilor puse la dispozitie (internet, email, server web, aplicatii contabilitate, server fisiere, imprimante, etc ).

Servicii de retelistica complete – PROIECTARE – EXECUTIE – SERVICE

Configurare Hardware si Software, surse neintreruptibile, UPS-uri, Administrare retele

Va putem la dispozitie urmatoarele servicii:

Diagnoza profesionala la sisteme de calculul, perifericele instalate si dupa caz a retelei de date Servicii de consultanta software, hardware Instalare si configurare ups-uri, surse neintreruptibile, stabilizatoare de tensiune; Instalare si configurarea sistemelor de operare si a aplicatiilor necesare; Proiectare si executie cablare structurala Administrare si monitorizare retele de calclator LAN / WAN Partajarea sistemelor de calcul Configurare si instalare echipamente retea : switch, routere wifi, AP, antene wifi. Configurare servare (Linux/Windows) si limitari de banda Configurare email, ftp. Solutii antivirus pentru toata compania oferite de Kaspersky!

Suport tehnic si verificari lunare care se asigura de mentinerea parametrilor optimi de functionare

Apeland la noi, beneficiati de servicii de calitate profesionala pentru nevoile dumneavoastra!

Solicita oferta
close slider

Cerere ofertă de instalare / servicii

Alege tipul sistemului pe care doresti sa-l instalezi